Onze Clearlight® sauna's bij studio salina zijn de veiligste, meest effectieve en meest efficiënte infrarood sauna's op de markt dankzij de geavanceerde True Wave™ verwarmers. Deze ultramoderne verwarmers maken gebruik van EMF-afschermingstechnologie, die gebruikers beschermt tegen schadelijke elektromagnetische velden.

Alles wat je wilt weten over infraroodsauna’s de nieuwste wellness-trend.

Infraroodsauna’s zijn de nieuwste wellness-trend. Deze vorm van therapie is de laatste jaren in de Verenigde Staten, Australië en Groot-Brittannië een nieuwe wellness-trend geworden. Deze therapievorm maakt gebruik van infraroodlampen die golven uitzenden die het lichaam verwarmen en diep doordringen in gewrichten, spieren en weefsel. In Arnhem is het nu ook mogelijk om deze infrarood therapie te ervaren, want de eerste infraroodstudio is geopend met Studio Salina.
Wat zijn nou eigenlijk echt meer voordelen dan alleen ontspanning? Hier leggen we alles uit wat je moet weten over infraroodsauna’s.
Wat is een infraroodsauna?

Infrarood sauna’s verwarmen het lichaam op dezelfde manier als natuurlijk zonlicht. Een traditionele sauna warmte gebruikt om de lucht om je heen te verwarmen, gebruikt een infraroodsauna infrarood om het lichaam zelf direct te verwarmen. Het resultaat is een diepere penetratie van het weefsel. De meeste infraroodsauna’s hebben een temperatuur tussen 38 tot 55 graden. Ja, je zal intens zweten, maar zonder het benauwde gevoel dat veel mensen afschrikt van een traditionele sauna.

De voordelen van een infraroodsauna

Gewichtsverlies & verhoogd metabolisme

Terwijl je ontspant in de zachte infraroodwarmte, is je lichaam hard aan het werk om zweet te produceren, bloed te pompen en calorieën te verbranden. Terwijl je lichaam de zweetproductie opvoert om zichzelf af te koelen, werkt je hart harder om het bloed sneller te pompen om de bloedsomloop te stimuleren. Door deze toename van uw stofwisseling verbrandt je calorieën.

Verlichting van spierpijn

Een verhoogde bloedcirculatie voert metabolische afvalstoffen af en levert zuurstofrijk bloed aan zuurstofarme spieren, zodat deze sneller herstellen. Spieren ontspannen het best als ze warm zijn, voor meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Infraroodwarmte verlicht spierspanning en de diepe warmte van infraroodsauna’s helpt perifere bloedvaten verwijden, wat verlichting en genezing brengt bij spier- en zachtweefselblessures. Infraroodwarmte vermindert ook pijn aan zenuwuiteinden en spierspasmen, omdat spiergewrichten en -vezels worden verwarmd.

Verlichting van gewrichtspijn en stijfheid

Tijd doorbrengen in een infraroodsauna is goed voor patiënten die lijden aan vele vormen van artritis. Stralingswarmte is ook effectief bij de behandeling van verstuikingen, zenuwpijn, bursitis, spierspasmen, gewrichtsstijfheid en vele andere spier- en skeletaandoeningen. Veel van de stijfheid, pijnen en pijn die met het ouder worden gepaard gaan, worden verminderd of verdwijnen.

Versterking van het immuumsysteem

De diepe verwarming van onze infraroodstralers verhoogt jouw lichaamstemperatuur, waardoor een kunstmatige koorts wordt opgewekt. Hoe komt dit het lichaam ten goede? Koorts is het natuurlijke mechanisme van het lichaam om de immuunrespons te versterken en te versnellen, zoals bij een infectie. Dit versterkte immuunsysteem, gecombineerd met een verbeterde afvoer van gifstoffen en afvalstoffen via intens zweten, verhoogt uw algemene gezondheid en weerstand tegen ziekten.

Een van de grootste gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna is dat het de bloedcirculatie verhoogt en de zweetklieren stimuleert, waardoor opgebouwde gifstoffen in het lichaam vrijkomen. Dagelijks zweten in de sauna kan uw lichaam helpen ontgiften, omdat het zich ontdoet van opgehoopt  te zeer giftige metalen (lood, kwik, nikkel en cadmium) en van alcohol, nicotine, zwavelzuur en andere organische en anorganische verbindingen.

Verbetert cellulites

Cellulitis verwijst naar oppervlakkige zakken van opgesloten vet, die ongelijkmatige kuiltjes of “sinaasappelhuid” veroorzaken. Cellulitis komt voor bij 90% van de vrouwen na de puberteit en zelden bij mannen. Aangezien de ver infrarood stralingswarmte van onze clearlight sauna’s drie keer zo diep verwarmt als conventionele sauna’s, is deze aanzienlijk effectiever bij het verminderen van cellulitis. Er is een direct verband tussen de vertraging van de stofwisseling en de opslag van gifstoffen in de vetcellen. Saunagebruik en ver-infrarood warmte kunnen de hartslag en de plaatselijke bloedcirculatie verhogen, wat de ophoping van vloeistoffen in de vetcellen omkeert, zodat cellulitis minder zichtbaar wordt.

Vermindering van stress en vermoeidheid

Vrouw in balans na detoxkuur, ze voelt zich gezond. Studio Salina in Arnhem kan je begeleiden.

Een paar minuten in de zachte warmte van een infraroodsauna helpen u zich ontspannen, verjongd en vernieuwd te voelen. Het is een heerlijk moment is om er even tussenuit te gaan en opgebouwde spanning en stress los te laten. Het is ook aangetoond dat infrarood sauna’s het autonome zenuwstelsel beïnvloeden en u in de parasympatische (rust en vertering) toestand brengen, waardoor je lichaam kan genezen.

Verbetert de huid

Het overvloedige zweten na slechts enkele minuten in voert onzuiverheden en dode huidcellen af, waardoor de huid gaat stralen en onberispelijk schoon wordt. Een verhoogde doorbloeding trekt de natuurlijke voedingsstoffen van uw huid naar de oppervlakte.

Zijn infraroodsauna’s veilig voor iedereen?

Infraroodsauna’s zijn aantrekkelijk voor iedereen die een traditionele sauna verstikkend vindt, of gewoon regelmatig van de voordelen wil genieten.
Het concept van directe verwarming van uw lichaam klinkt voor sommigen misschien verontrustend, maar gezondheidsdeskundigen zijn het erover eens dat er weinig risico’s verbonden zijn aan het gebruik van een infraroodsauna. Het is natuurlijk ook een technologie die gebruikt wordt om neonatale bedden in ziekenhuizen zachtjes te verwarmen.

Infraroodsauna’s worden echter afgeraden voor zwangere vrouwen en mensen met hartklachten.
Zorg dat je voldoende drinkt, want het intense zweten kan natuurlijk leiden tot uitdroging. Het is raadzaam een glas water te drinken vóór een saunasessie, en kleine slokjes te nemen tijdens de saunasessie.

 

Waarom de ene infrarood sauna is de andere niet is.

Sauna bij Studio Salina Arnhem, handoeken zijn inbegrepen.Onze sauna’s beschikken over een volledig spectrum (fullspectrum) verwijst naar het volledige infraroodspectrum: nabij infrarood, midden infrarood en ver infrarood.

    • Nabij-infrarood (near infrared) is de kortste golflengte en wordt net onder het huidoppervlak geabsorbeerd, waardoor er zweet ontstaat dat genezing en revitalisering bevordert.

    • Midden-infrarood (mid infrared) is een langere golflengte die dieper kan doordringen in het zachte weefsel van het lichaam, waardoor de bloedsomloop toeneemt en zuurstof vrijkomt naar de gekwetste zones.

    • Ver infrarood (far infrared) is de langste golflengte die de vetcellen binnendringt en vaatverwijding veroorzaakt, waarbij de vetcellen trillen om gifstoffen af te voeren, wat resulteert in de grootste mate van ontgifting en uw stofwisseling stimuleert om gewicht te verliezen.

De zon is de primaire bron van stralingsenergie, maar niet al deze energie is heilzaam. Hoewel het leven energie van de zon nodig heeft, beschadigt te veel zonlicht de huid. Infrarood
warmte biedt alle gezonde voordelen van natuurlijk zonlicht zonder de gevaarlijke effecten van zonnestraling. De clearlight sauna’s die wij hebben staan beschikken over true wave technologie de eerste en enige combinatie koolstof/keramische heaters die vrijwel geen EMF veroorzaakt.

Gebruikt infraroodspectrum

De temperatuur in een infraroodsauna is regelbaar en bedraagt gemiddeld een comfortabele 38 °C tot 55 °C. Deze lagere temperaturen zorgen ervoor dat je sneller zweet en een langere saunasessie kunt verdragen, wat een groter therapeutisch voordeel oplevert. Een typische sessie duurt 30 tot 45 minuten en kan één of twee keer per dag worden herhaald om de voordelen te maximaliseren. Infrarood sauna’s geven je een verkwikkend gevoel, niet uitgeput zoals traditionele sauna’s.

Wil je een infraroodsauna ervaren: waarheen?

Studio Salina heeft 2 privé ruimtes met elk een infraroodsauna en biedt sessies van 50 minuten. Je kan het alleen voor jezelf boeken maar je kan ook gerust jouw partner, vriend(in) meenemen. Boek van te voren jouw afspraak.

Bron: Clearlight Saunas

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: