Maak kennis met

De kracht van infrarood sauna therapie

In onze sauna’s dringt deze infraroodwarmte door tot in jouw spieren, huid, gewrichten waardoor de zuurstoftoevoer en circulatie worden verbeterd. Het gebruik van de sauna helpt bij het verwijderen van afvalstoffen uit jouw cellen, met name in de (vet)cellen waar ons lichaam afvalstoffen en schadelijke toxines zoals cholesterol en zware metalen opslaat.

Zweten in een infrarood sauna bij Studio Salina in Arnhem. Een natuurlijk manier om het lichaam te reinigen jouw gezondheid te ondersteunen.

Lees hier meer wat het voor je kan doen: 

Zweten is een veilige en natuurlijke manier van het lichaam om te ontgiften.

Een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna is dat het de bloedcirculatie verhoogt en de zweetklieren stimuleert, waardoor opgebouwde gifstoffen in het lichaam vrijkomen; zoals lood, kwik, nikkel, alcohol, nicotine, zwavelzuur en andere organische en anorganische verbindingen.

De huid is ons grootste orgaan, en zweet is een van de belangrijkste afvoerkanalen voor gifstoffen. We consumeren tegenwoordig meer giftige stoffen dan ooit tevoren; zware metalen in ons milieu, hormonen in ons vlees en zelfs pesticiden op onze producten. Zweten in een infraroodsauna kan helpen je lichaam te ontgiften.

Creëer gezondere cellen en bouw een sterker immuunsysteem op.

Meer dan ooit doen we er alles aan om ziektekiemen te vermijden, we wassen onze handen, nemen vitaminen, maar zonder een gezond immuunsysteem zijn we kwetsbaar.

De diepe verwarming van de infraroodstralers verhoogt de lichaamstemperatuur en wekt een kunstmatige koorts op. Hoe bouwt dit immuniteit op? Koorts is het natuurlijke mechanisme van het lichaam om de immuunrespons te versterken en te versnellen, zoals bij een infectie.

Een versterkt immuunsysteem, gecombineerd met een verbeterde afvoer van gifstoffen en afvalstoffen via intens zweten, verhoogt jouw algehele gezondheid en weerstand tegen ziekten.

Verlaat elke sessie met een frisse gloed en een onberispelijk schone huid.

Het intensieve zweten tijdens een sessie in een infraroodsauna voert  afvalstoffen af, reinigt jouw poriën van afvalstoffen en helpt de huid dode huidcellen te verwijderen. Je ziet een verbeterde teint, elasticiteit, textuur en frisse kleur. 

Een verbeterde bloedcirculatie trekt de natuurlijke voedingsstoffen van de huid naar de oppervlakte en verlicht acne, eczeem en psoriasis en vermindert de constante jeuk die met deze huidaandoeningen gepaard gaat. Bovendien genezen brandwonden, snijwonden en open wonden sneller, wat littekens helpt te verminderen.

Ondersteun jouw lichaam om optimaal gebruik te maken van zijn genezend vermogen.

De warmte die vrijkomt tijdens een sessie in een infraroodsauna helpt de perifere bloedvaten te verwijden, wat verlichting en genezing brengt voor spieren en bindweefsel. Een verbeterde circulatie voert metabolische afvalproducten af en levert zuurstofrijk bloed aan zuurstofarme spieren, zodat deze sneller herstellen. 

Spieren ontspannen het meest wanneer ze warm zijn, dat zorgt voor meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid. De infrarood sauna helpt spieren sneller te herstellen, vermindert ontstekingen en verlicht spanning, pijn. Infrarood warmte vermindert ook pijn op zenuwuiteinden en spierspasmen als spieren, gewrichten en vezels worden verwarmd.

Verlicht gewrichtspijn en stijfheid

Een verblijf in een infraroodsauna is goed voor patiënten die lijden aan vele vormen van artritis. Stralingswarmte is ook effectief gebleken bij de behandeling van verstuikingen, zenuwpijnen, slijmbeursontstekingen, spierspasmen, gewrichtsstijfheid en vele andere spier- en skeletaandoeningen. Veel van de stijfheid, pijnen en pijn die met het ouder worden gepaard gaan, worden verminderd of geëlimineerd.

Ontspan in de zachte infraroodwarmte en laat uw lichaam al het zware werk doen️.

Gewichtsverlies en verhoogde stofwisseling
Terwijl je ontspant in de zachte infraroodwarmte, is jouw lichaam hard aan het werk om zweet te produceren, bloed rond te pompen en calorieën te verbranden.

Terwijl jouw lichaam meer zweet produceert om af te koelen, gaat jouw hart harder werken om het bloed sneller rond te pompen en zo de bloedsomloop te stimuleren. Door deze verhoging van jouw stofwisseling verbrandt je calorieën. – tot 600 calorieën in één infraroodsessie.

Infraroodwarmte dringt tot 5 cm door in de huid en de spieren en zorgt tegelijkertijd voor de activering en verbranding van vet. Dit helpt niet alleen bij gewichtsverlies of afvallen, maar ook bij het ontgiften, aangezien veel van de gifstoffen die we opnemen door vet worden omgeven en ingesloten.

Verbetering uiterlijk van cellultis
Cellulitis zijn oppervlakkige vetophopingen die ongelijkmatige deukjes of “sinaasappelhuid” veroorzaken. Cellulitis komt voor bij 90% van de vrouwen na de puberteit en is zeldzaam bij mannen. Veel voorkomende maar niet exclusieve gebieden waar cellulitis wordt aangetroffen zijn de billen, dijen en de buik. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is cellulitis niet
gerelateerd aan zwaarlijvigheid, en het verschijnen van cellulitis wordt niet altijd verminderd door gewichtsverlies

Een bijkomend voordeel van de infraroodsauna is vermindering van cellulitis. De verhoogde hartslag en bloedsomloop werken samen om te voorkomen dat vetophopingen en fibrose zich ophopen in de vetcellen, waardoor cellulitis minder zichtbaar wordt. Ondersteun jouw lichaam om optimaal gebruik te maken van zijn genezend vermogen

Ontspan met de pure warmte van infrarood en laat uw lichaam helen

Slechts een paar minuten in de zachte warmte van een infraroodsauna geeft een heerlijke ontspanning  en brengt je tot rust.
Een bezoek aan de sauna is heerlijk moment is om er even tussenuit te gaan en opgebouwde spanning en stress los te laten.

Je lichaam geeft serotonine vrij en verhoogt het dopamineniveau in je hersenen, vergelijkbaar met de natuurlijke high die je krijgt na een training, en gevoelens van geluk verbeteren.

Het is ook aangetoond dat infrarood sauna’s het autonome 
zenuwstelsel beïnvloeden, waardoor u in een parasympathische (rust en spijsvertering) toestand komt en jouw lichaam kan genezen.

Door een infraroodsauna te gebruiken voordat je naar bed gaat, kalmeer je je geest en lichaam, wat een rustige slaap bevordert. Een kalme geest slaapt langer dan een onrustige geest. Na verloop van tijd zal deze therapie de natuurlijke melatonine- en andere slaapgerelateerde hormoonspiegels verbeteren, zodat je op een natuurlijke manier beter uitrust.

verder te lezen over

Infrarood sauna therapie

Dame die volledig ontspant door de infrarood sauna bij Studio Salina in Arnhem.

7 tips om het meeste uit jouw sauna sessie te halen

  1. Hou jezelf in de gaten, ieders warmtetolerantie is anders.
  2. Voedingsstoffen zijn belangrijk,  zorg voor voldoende vitaminen en mineralen voor zware saunadagen.
  3. Zout is je vriend, consumeer voldoende zout om verliezen aan te vullen.
  4. Maak het sociaal, afleiding kan helpen bij de warmtetolerantie en het opbouwen van gewoontes.
  5. Verwarm je lichaam voor, ga zweten voordat je erin stapt.
  6. Spoel af en herhaal, stimuleer de ontgifting met warme en koude douches.
  7. Drink water, het drinken van meer water verhoogt de hitte tolerantie.

Verschil infrarood met traditionele sauna

Infrarood warmte is zeer zacht. Het is net alsof je op een warme dag in de zon ligt en de warmte tot in de kern van jouw lichaam voelt doordringen. In tegenstelling tot traditionele hete steen- of stoomsauna’s, die een temperatuur van 82 °C tot 105 °C kunnen bereiken, is infraroodwarmte effectief bij een meer comfortabele temperatuur, tussen 38 °C en 55 °C.

Traditionele sauna’s verwarmen de lucht in plaats van het lichaam zelf. Omdat infrarood warmte het lichaam binnendringt in plaats van alleen de oppervlakte van de huid te verwarmen, zijn infrarood sauna’s zeven keer effectiever dan traditionele sauna’s bij het ontgiften. Door de kerntemperatuur van het lichaam te verhogen, kunnen infrarood sauna’s een zweet produceren dat voor 20% uit gifstoffen bestaat, in tegenstelling tot slechts 3% gifstoffen bij een traditionele sauna.

Studio Salina Arnhem, beeld van natuurlijk infraroodlicht in de natuur.

Bring a friend!

Boek een sauna voor 2 personen en neem een vriend/vriendin mee!

Onze sauna's

Video afspelen
Meer over Infrarood sauna's
informatie

Wil je meer weten?

Op de volgende pagina's vindt je heel veel infomatie. Staat jouw vraag er niet bij?
Bel of app 06-25280457

Investeer in jouw gezondheid

Maak een afspraak

locatie

Van Lawick van Pabststraat 3A, 6814 HA Arnhem

Openingstijden

Zie via boeking welke openstaande mogelijkheden er zijn. Heb je speciale wensen? Neem dan contact op via de telefoon

Contact

Telefoon: 06-25280457 Email: Iris@studiosalina.nl

Contact formulier