Maak kennis met

Orthomoleculaire therapie Arnhem

Een gezonde levensstijl draait om het vinden van een goede balans tussen lichaam en geest. Wanneer deze balans verstoord raakt, kunnen er verschillende gezondheidsproblemen ontstaan. Gelukkig kan orthomoleculaire therapie helpen om de oorzaken van deze klachten aan te pakken in plaats van alleen de symptomen te bestrijden. Omdat iedereen uniek is, passen we de behandeling aan op  de op jouw individuele behoeften om tot een succesvolle behandeling te komen.

 

Herken je jezelf in een of meer van de volgende punten?

 • Heb je moeite om ‘s ochtends uit bed te komen?
 • Blijf je vermoeid, zelfs na een goede nachtrust of ontspanning? Of wil je lekker in slaap komen en doorslapen? 
 • Merk je dat je niet zo scherp bent en last hebt van hersenmist (brainfog)?
 • Herstel je langzaam na sport of inspanning?
 • Heb je last van terugkerende kwaaltjes die maar niet weg willen gaan?
 • Wil je aan de slag met een “prikkelbaar darmsyndroom”?
 • Ben je naar huis gestuurd met de boodschap “het zit tussen je oren”?
 • Voel je je (net) niet vitaal?
 • Heb je klachten rondom jouw menstruatie of overgang?
 • Valt afvallen je zwaar?
 • Wil je graag de stress in jouw leven verlagen?
 • Wil jij je algehele gezondheid verbeteren? 

Als je jezelf herkent in één of meer van deze punten, dan kan ik je wellicht helpen!

Verder lezen over

Orthomoleculaire therapie
Neem verantwoordelijkheid over je gezondheid

Waar richt ik mijn orthomoleculaire behandeling op:

Voeding speelt een belangrijke rol in de orthomoleculaire behandeling, omdat het de basis vormt voor een goede gezondheid en het herstel van ons lichaam ondersteunt.

 1. Voedingsstoffen: voeding levert essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten, vezels, eiwitten en gezonde vetten die ons lichaam nodig heeft voor optimale functie en herstel. Deze voedingsstoffen zijn betrokken bij verschillende processen in ons lichaam, zoals energieproductie, immuunrespons, ontgifting, weefselherstel en hormonale balans.
 2. Ontstekingsremmend effect:  bepaalde voedingsmiddelen hebben ontstekingsremmende eigenschappen, die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in ons lichaam.
 3. Ondersteuning spijsverteringsysteem: Een gezonde spijsvertering is ook essentieel voor het opnemen van voedingsstoffen en het verwijderen van afvalstoffen uit ons lichaam. Door ons te richten op het verbeteren van de spijsverteringsgezondheid  kunnen we de spijsvertering optimaliseren.
 4. Balans suikerspiegel: Een evenwichtige bloedsuikerspiegel is belangrijk voor het behouden van energie, een stabiele stemming en het voorkomen van chronische ziekten zoals diabetes. 

Ons lichaam wordt blootgesteld aan verschillende toxische stoffen uit de omgeving, voeding, medicijnen en andere bronnen. Deze toxische stoffen kunnen zich in het lichaam opbouwen en bijdragen aan verschillende gezondheidsproblemen.

Hier zijn enkele redenen waarom detoxificatie belangrijk kan zijn in de orthomoleculaire behandeling:

 1. Verwijdering van gifstoffen: Detoxificatie helpt bij het verwijderen van opgebouwde gifstoffen in het lichaam, zoals zware metalen, pesticiden, chemicaliën en andere verontreinigende stoffen. Door het lichaam te ondersteunen bij het verwijderen van deze gifstoffen, kan het natuurlijke ontgiftingsproces van het lichaam efficiënter verlopen.

 2. Verbetering van de orgaanfunctie: Detoxificatie richt zich vaak op het ondersteunen en stimuleren van de werking van organen die betrokken zijn bij de ontgifting, zoals de lever, nieren, darmen en huid. Door de functie van deze organen te verbeteren, kan het lichaam efficiënter gifstoffen elimineren en metabolische processen optimaliseren.

 3. Balans herstellen: Detoxificatie kan helpen bij het herstellen van de balans in het lichaam, zowel op fysiek als op energetisch niveau. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, het ondersteunen van het immuunsysteem, het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het verbeteren van de opname van voedingsstoffen en het bevorderen van algemeen welzijn.

 

Supplementen spelen een belangrijke rol in een orthomoleculaire behandeling om verschillende redenen:

 1. Aanvulling van voedingsstoffen: Supplementen kunnen nodig zijn om voedingsstoffen aan te vullen die mogelijk niet voldoende aanwezig zijn in de voeding, vooral bij beperkingen, onevenwichtige voeding of verhoogde behoefte als gevolg van stress, ziekte of andere factoren.

 2. Optimalisatie van gezondheid: Supplementen kunnen de algehele gezondheid verbeteren en specifieke lichaamsfuncties ondersteunen, zoals het immuunsysteem, de spijsvertering, ontgifting, energieproductie en hormonale balans.

 3. Behandeling van tekorten of onevenwichtigheden: Supplementen kunnen tekorten aanvullen en onevenwichtigheden in het lichaam corrigeren, zoals vitamine D-tekort, vitamine B12-tekort of ijzertekort.

 4. Ondersteuning bij specifieke gezondheidsproblemen: Supplementen kunnen gericht worden ingezet bij specifieke gezondheidsproblemen, zoals ontstekingsremmende supplementen bij ontstekingsziekten of stressverlagende supplementen bij stress en angst.

 5. Individuele behoeften en biochemie: Supplementen kunnen worden afgestemd op individuele behoeften en biochemie, gebaseerd op gezondheidsgeschiedenis, symptomen, laboratoriumtests en andere individuele factoren.

Een gezonde leefstijl, inclusief voldoende slaap, ontspanning en beweging, is cruciaal binnen een orthomoleculaire behandeling. Goede slaap bevordert het herstel, terwijl ontspanning stress vermindert en het immuunsysteem versterkt. Regelmatige lichaamsbeweging verbetert de algehele gezondheid, de stemming en draagt bij aan een gezond circadiaan ritme.

Door deze aspecten in acht te nemen binnen een orthomoleculaire behandeling, kan het lichaam optimaal functioneren, de weerstand versterken en de algehele gezondheid bevorderen.

Voor welke klachten:

Ben je bekend met 1 of meerdere van deze klachten, dan help ik je graag verder.

 1. Hormonen:
 • Hormonale disbalans (bijv. PMS, menstruatieproblemen, onregelmatige cyclus)
 • Vermoeidheid en stemmingswisselingen
 • Onvruchtbaarheid of vruchtbaarheidsproblemen
 • Menopauzale symptomen (opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingsveranderingen)
 • Hormonale acne of huidproblemen
 1. Detoxificatie:
 • Vermoeidheid en gebrek aan energie
 • Slechte adem en lichaamsgeur
 • Huidproblemen (eczeem, acne)
 • Preventief
 1. Darmgezondheid:
 • Spijsverteringsproblemen (opgeblazen gevoel, buikpijn, gasvorming, obstipatie, diarree)
 • Prikkelbaar darm syndroom (PDS) 
 • Overbelasting bacterie, parasiet of schimmel, gist (Candida). 
 • Darmontsteking
 • Voedselintoleranties en -gevoeligheden
 • Leaky gut syndroom, lekkende darm
 • Slechte opname van voedingsstoffen
 1. Stressklachten:
 • Chronische stress en spanning
 • Slaapproblemen en vermoeidheid
 • Spanningshoofdpijn en spierspanning
 • Emotionele onbalans en stemmingsstoornissen

Waarom bij mij?

Jarenlang heb ik met succes veel mensen geholpen hun gezondheidsdoelen te bereiken door middel van een combinatie van natuurgeneeskunde en orthomoleculaire therapie. Daarnaast vervul ik ook een coachende rol in dit traject. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat iedereen met een goed gevoel het traject doorloopt

Ik ben ervan overtuigd dat een holistische benadering van gezondheid de meest effectieve manier is om blijvende resultaten te bereiken. Iedereen is uniek en mijn behandelingen worden aan jouw specifieke behoeften aangepast. Samen stellen we een op maat gemaakt behandelplan op, dat past bij jouw levensstijl, doelen en behoeften.

Ik creëer een veilige en ondersteunende omgeving waarin jij je op je gemak voelt en open kan communiceren over jouw  gezondheid.

Mijn werkwijze?

Besluit je prioriteit te geven aan jouw gezondheid, dan kun je eenvoudig online een afspraak boeken. Voorafgaand aan onze afspraak kun je online jouw intake inplannen en een intakeformulier invullen. Tijdens de intake bespreken we jouw gezondheid, levensstijl en symptomen. Indien nodig kan er aanvullend onderzoek plaatsvinden. Op basis hiervan maak ik een verslag en behandelplan op maat.

Na 2 weken plannen we een korte telefonisch consult in om te horen hoe het gaat. Na 4 tot 6 weken plannen we een vervolgconsult in om jouw voortgang te bespreken, het behandelplan aan te passen indien nodig en coaching te bieden. De afspraken kunnen zowel fysiek als online plaatsvinden, afhankelijk van jouw voorkeur.  

Mijn doel is om jouw gezondheid en welzijn te bevorderen. Ik geloof in een holistische benadering waarbij we zowel de fysieke als mentale aspecten meenemen.

Besluit vandaag nog prioriteit te geven aan jouw gezondheid en boek eenvoudig online een afspraak.

Meer weten over vergoedingen? Lees meer. 

informatie

Wil je meer weten?

Op de volgende pagina's vind je heel veel informatie. Staat jouw vraag er niet bij?
Bel of app 06-25280457

Investeer in jouw gezondheid

Maak een afspraak

locatie

Van Lawick van Pabststraat 3A, 6814 HA Arnhem

Openingstijden

Zie via boeking welke openstaande mogelijkheden er zijn. Heb je speciale wensen? Neem dan contact op via de telefoon.

Contact

Telefoon: 06-25280457 Email: Iris@studiosalina.nl

Contact formulier