Maak kennis met

Transformational cupping

Deze vorm van cupping is een combinatie met manuele therapie. Afvalstoffen kunnen zich ophopen in het lichaam. We zien dit met name terug in het bindweefsel. Ze kunnen verklevingen veroorzaken, vetophopingen, blokkades en trauma. Cupping helpt om ruimte en beweging te creëren in de lagen van fascia, of bindweefsel, die in de loop der tijd aan elkaar vast zijn gaan zitten. Het verhoogt de doorbloeding, vermindert spierspanning en onttrekt afvalstoffen aan het weefsel. Door het masseren met de cups maak je het bindweefsel, waar veel afvalstoffen in opgeslagen zijn, los en gaat je lichaam deze afvoeren. Het stimuleert collageen en helpt cellulitis en striae te verminderen. 

Studio Salina Arnhem, massage olie voor tranformational cupping.

Lees hier meer wat het voor je kan doen: 

Maakt afvalstoffen los in  het bindweefsel om af te voeren

Een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van cupping is de bloedsomloop en de weefsels te stimuleren, waardoor opgebouwde afvalstoffen in het lichaam vrijkomen. Door het masseren met de cups maak je het bindweefsel, waar veel afvalstoffen in opgeslagen zijn, los en gaat je lichaam deze afvoeren.

Bouw een sterker immuunsysteem op

Cupping versterkt immuunsysteem, gecombineerd met een verbeterde afvoer van gifstoffen en afvalstoffen. De liftende werking van cupping bevordert de lymfedrainage in ons lymfesysteem. De belangrijkste functie van ons lymfestelsel is het transporteren van lymfe en witte bloedcellen (beschermen van het lichaam tegen infecties) door het lichaam.

Verlaat elke sessie met een frisse gloed en een onberispelijk strakkere huid

De intensieve behandeling voert afvalstoffen af en zorgt dat er meer collageen wordt aangemaakt.  Je ziet een verbeterde teint, elasticiteit, textuur en frisse kleur. 

Een verbeterde bloedcirculatie trekt de natuurlijke voedingsstoffen van de huid naar de oppervlakte en verlicht acne. Cupping zorgt voor anti-aging van binnen uit, verbetert en verzacht littekenweefsel, stimuleert de kwaliteit en kwantiteit van collageen en elastine en verzacht striae en verbetert beschadigde haarvaten.

Ondersteun jouw lichaam om optimaal gebruik te maken van zijn genezend vermogen

Cupping helpt om ruimte en beweging te creëren in de lagen van fascia, of bindweefsel, die in de loop der tijd aan elkaar vast zijn gaan zitten. Het verhoogt de doorbloeding, vermindert spierspanning en onttrekt gifstoffen aan het weefsel.

Alles wordt in beweging gebracht omdat je met het cuppen de huid vacuüm trekt (het wordt ook wel vacussage genoemd) en de verklevingen die daar onder zitten (niet alleen oppervlakkig maar ook diep) lostrekt en bloed weer kan gaan stromen, er weer ruimte komt en zuurstofrijk bloed doorkomt. Knopen schieten los, afvalstoffen en verklevingen met vet schieten los en alles wordt weer doorbloed en gevoed en alles kan afgevoerd worden. Cupping kan helpen bij het verminderen van pijn of spanning in verband met uw auto-immuunziekte, en kan het lichaam helpen bij het afvoeren van opgebouwde gifstoffen en ontstekingen. Cupping is bij uitstek geschikt is voor het verzachten of voorkomen van klachten zoals: pijnlijke spieren, rugklachten, schouderklachten, hoofdpijn en migraine, spijsverteringsklachten.  Daarnaast is het ook effectief bij blessures,  fibromyalgie klachten en triggerpoints.

Het lichaam is beter in staat om af te voeren
Strakkere huid
Door het masseren met de cups verbetert de bloedcirculatie en voorziet onze huid en onze spieren van zuurstof en voedingsstoffen, wat helpt bij de productie van collageen. Collageen is een van de belangrijkste bouwstoffen van botten, huid, spieren, pezen en bindweefsel.

Door cupping  maak je het bindweefsel, waar veel afvalstoffen in opgeslagen zijn, los en gaat je lichaam deze afvoeren. Dit geldt ook voor verklevingen met vet.

Vermindering cellultis
Cellulitis zijn oppervlakkige vetophopingen die ongelijkmatige deukjes of “sinaasappelhuid” veroorzaken. Cellulitis komt voor bij 90% van de vrouwen na de puberteit en is zeldzaam bij mannen. Veel voorkomende maar niet exclusieve gebieden waar cellulitis wordt aangetroffen zijn de billen, dijen en de buik. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is cellulitis niet gerelateerd aan zwaarlijvigheid, en het verschijnen van cellulitis wordt niet altijd verminderd door gewichtsverlies

Een voordeel van cupping is vermindering van cellulitis. De intensieve massage zorgt ervoor dat vetophopingen en fibrose zich in beweging worden gebracht, waardoor cellulitis minder zichtbaar wordt. De ophoping van vloeistoffen in de vetcellen keert om en cellulitis vermindert.

Maakt strak gespannen spieren en verklevingen los waardoor er weer ruimte ontstaat.

Cupping dringt door tot onze diepste huidlagen en zorgt er voor dat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Na de behandeling kan een gebied wat beurs aanvoelen. Onze ervaring is dat het gebied toch vaak losser en vrijer voelt dan ervoor. Dit maakt dat je je meer ontspannen gaat voelen en er weer ruimte in jouw lijf komt. 

verder te lezen over

Transfomational Cupping

Studio Salina Arnhem, dame met groene sap ter voorbereiding op cupping, zodat ze het meeste uit haar cupping sessie haalt.

4 tips om het meeste uit jouw cupping sessie te halen

 1. Begin 7 tot 3 dagen voor de cuppingsessie met ontzuren. Voor het beste resultaat adviseer ik je plantaardig te eten, suiker en gluten laten staan, zodat het lichaam makkelijker de vrij gekomen afval stoffen kan afvoeren
 2. Gun jezelf rust na de cupping en eventueel de dag erna.
 3. Spoelen, spoelen, spoelen. Drink veel water voor en na de behandelingen.
 4. Je kan wat vocht vasthouden na de sessie, celery juice helpt vocht afdrijvend

Ervaringen na cupping. Men voelt zich:

 • Soepeler
 • Beweeg makkelijker
 • Jonger en strakker 
 • Letterlijk en figuurlijk lekkerder in mijn vel
 • Alles begint te stromen, prikkels en signalen komen beter door
 • Lymfe systeem kan beter afvoeren en opruimen
 • Voel me helderder in mijn hoofd
 • Minder/ geen pijn meer in rug, zware benen, pijnlijke knieën etc.
 • Spijsvertering verloopt veel soepeler
Studio Salina Arnhem, deze dame voelt alle vrijheid, souplesse en ontspanning in haar lichaam na tranformation cupping.

Vuurcupping:

Vuurcupping, ook wel bekend als ‘omgekeerde massage’, is een behandeling die vaak wordt toegepast. In plaats van in het weefsel te duwen, creëert deze techniek een trekkende werking. Het houdt in dat cups op de huid worden geplaatst om een vacuüm te creëren. Dit vacuüm verhoogt de bloed- en Qi-stroom, maakt fascia los, bevordert genezing en verwijdert afvalstoffen. Bovendien zorgt het verwarmende effect van de cups voor een extra therapeutisch voordeel.

Vuurcupping therapie biedt veel voordelen voor mensen met pijnlijke aandoeningen zoals gespannen spieren, vermoeidheid, lichaamsklachten en pijn. Het verwarmende effect van de cups draagt bij aan de ontspanning en verlichting van deze klachten. Het is vooral gunstig voor atleten en iedereen die op zoek is naar myofasciale release.

informatie

Wil je meer weten?

Op de volgende pagina's vindt je heel veel infomatie. Staat jouw vraag er niet bij?
Bel of app 06-25280457

Investeer in jouw gezondheid

Maak een afspraak

locatie

Van Lawick van Pabststraat 3A, 6814 HA Arnhem

Openingstijden

Zie via boeking welke openstaande mogelijkheden er zijn. Heb je speciale wensen? Neem dan contact op via de telefoon.

Contact

Telefoon: 06-25280457 Email: Iris@studiosalina.nl

Contact formulier